Oogsten

Maaien
Voor het grasmaaien hebben wij de beschikking over 2 maaicombinaties. Beide maaicombinaties hebben een werkbreedte van ongeveer 9 meter. Hiermee is een capaciteit van 5 tot 9 ha per uur mogelijk. De trekkers waarmee het gras gemaaid wordt zijn voorzien van brede banden voor geringe insporing.

Harken
Harken kunnen wij voor u verzorgen met een 9,3 meter brede hark met middenafleg. Groot voordeel is de grote capaciteit en mooie egale wiersen.

Gras hakselen/Inkuilen
Wij kunnen u met drie verschillende inkuilsystemen van dienst zijn. Hiermee kunnen wij voor iedere klant een passende oplossing aanbieding. Ook hebben wij een grote slagkracht die nodig is bij de wisselende Hollandse weersomstandigheden. Voor het grashakselen hebben wij de beschikking over 2 hakselaars. Hierbij hebben wij 4 silagewagens met walsen voor het transport. Indien gevraagd kunnen wij melasse toevoegen aan het gehakselde product. Tevens is het ook mogelijk om een inkuilmiddel aan het gras toe te voegen. Hiervoor maken wij gebruik van bon silage.
Op de hakselaar is het mogelijk om bon silage in granulaatvorm en in vloeibare vorm toe te voegen. Verder hebben wij de beschikking over twee Schuitemaker Rapide 155 snijwagens en twee Schuitemaker Rapide 660 snijwagen. Hiermee kunnen wij een goedkoper alternatief bieden dan hakselen. Ook bij grastransport over lange afstand is dit een veelgebruikt systeem. Deze wagens hebben een grote capaciteit. Ook kunnen wij BonSilage (in vloeibare vorm) aan het gras toevoegen.

Kuil aanrijden doen wij met shovels of met trekkers. De trekkers zijn uitgerust met Bos grasvorken en een Holaras kuilverdeler. de shovel is voorzien van een Kemp kuilverdeler of een grasvork. Alle aanrijdcombinaties staan op dubbele montering.

Balen Persen
Vanaf het seizoen 2012 staan wij voor u klaar met een ronde balen perswikkelcombinatie. Hiermee kunnen wij met 1 lichte machine uw balen persen en wikkelen. Wij persen variabele balen met een diameter van 1,2 meter tot 1,5meter. Ook kunnen wij uw balen van het land halen.

Mais Hakselen
Voor het oogsten van de mais worden ook beide hakselaars ingezet. De New-Holland hakselaar is voorzien van een 8 rijer bek en de Claas is voorzien van een 6 rijer bek. Voor het transport van de mais beschikken wij over 2 Schuitemaker silagewagens en over 2 Dewa silagewagens. De Dewa wagens zijn beide aangedreven en bieden een uitkomst tijdens natte omstandigheden. voor het transport van de mais over langere afstanden worden de overige vier snijwagens ook ingezet. Daarnaast kunnen wij ook maistransport verzorgen door middel van vrachtwagens.
Direct contact Pekkeriet Dalfsen B.V.
Rietmansweg 5
7722 KK Dalfsen
0529 435 050
info@pekkeriet.nl
Of stel hier meteen uw vraag

Maak eenvoudig een afspraak met ons. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.