Laatste nieuws & social media

Feest bij Pekkeriet

22-03-2016
Tijdens het personeelsfeest van de firma Pekkeriet is extra aandacht besteed aan twee pensionarissen en een andere bijzondere medewerker. De jongste van de jubilarissen is Jan Pruim maar wel met de meeste dienstjaren.1 april 1973 is hij dienst gekomen (toen 21 jaar).  Dat is bijna 43 jaar geleden ! 29 december ben je 64 jaar geworden en vanaf 1 januari officieel met pensioen. En dat is toch wel apart, het is toch een soort afsluiting van een belangrijke periode van je leven. 43 jaar gewerkt bij de firma Pekkeriet. Begonnen bij Hendrik-jan Pekkeriet (toen ook zijn buurman).

Daarna Jan Pekkeriet met z’n broers als werkgever en als laatste had Hans Pekkeriet het voorrecht met jou samen te mogen werken. Jan, een Vakman bij uitstek ook wel een beetje een einzelgänger die zich gespecialiseerd heeft in Sportvelden en straatwerk. In het voorjaar, zo’n beetje maart / april wordt het Paspoort en visum in orde gemaakt en vertrekt Jan weer voor een paar manden naar het buitenland ( Friesland wel te verstaan ). We horen of zien hem dan ook maar weinig en is daar helemaal in zijn element bij de Heidemaatschappij ( tegenwoordig Arcadis ).

Na het camping seizoen kan jan zijn vakmanschap vertonen bij de campings op de recreatie velden. Na het egaliseerseizoen is Jan inzetbaar in het straatwerk. Niet zozeer de grote lappen H-klinkers, maar juist het secure specialistische straatwerk. Als je Jan voor wat herstelwerk naar een schoolplein stuurt en er is maar budget voor een halve dag, is steevast zijn reactie als hij maar even bezig is “Ik kan hier wel voor een paar weken werk vinden”. ( elke scheve tegel wil hij dan wel graag recht leggen )

Henk Russcher 

6 juni 1983 in dienst gekomen als shovel machinist. Dat is ook al weer bijna 33 jaar geleden. Vorig jaar 3 oktober ben je 66 jaar geworden dus eigenlijk al zo’n 1 ½ jaar geleden al met pensioen gegaan! Daarna nog wel wat klusjes af en toe gedaan met de shovel of op de vrachtwagen, maar ook wel thuis geweest vanwege gezondheid problemen. Henk ook een allrounder van groot tot klein shovelwerk maar ook als grondwerker, straatwerk en ook vrachtwagenchauffeur breed inzetbaar in het infra werk.

Met de shovel ook veel voor Roelofs Den Ham de wegenbouwer gewerkt.

Dan als laatste kom ik bij de oudste van de jubilarissen, maar met géén één dienstjaar!!?? Hij werkt namelijk als ZZP’r voor ons: Arend van Gelder

17 december 71 jaar geworden en nog steeds inzetbaar in het straatwerk. Dit is wel een unicum!!

In ons archief is er weinig van terug te vinden wanneer je voor het eerst voor ons hebt gewerkt. Je was thuis zelf ook nog even in de archieven gedoken en kwam  op 1999 dus dat is zo’n  17 jaar geleden.

In het begin heb je bij ons ook nog wat trekker werk gedaan maar later volledig gespecialiseerd als allround stratenmaker. Arend, een bijzonder man. Onverslijtbaar, gek op honden en als iedereen nog in de winterkleding loopt buffelt arend in z’n T-shirt en klompen er vrolijk op los.
Deel dit bericht
Meer nieuws