Zaaien

Mais zaaien
Om te kunnen oogsten moet er eerst gezaaid worden. Maiszaaien doen wij met 2 Gaspardo maïszaaiers. Onze 8-rijige zaaimachine kan naast korrelmeststoffen ook granulaatmeststoffen voor u zaaien. Met onze 6-rijer kunnen wij alleen korrelmeststoffen toedienen. Om insporing in de bouwvoor te voorkomen worden beide trekkers voorzien van dubbellucht welke tussen de rijen rijden. Zodoende staan alle rijen maïs in de losse grond. Hier zijn goede ervaringen mee als het gaat om de opbrengsten.

Grasonderzaai
Mede door verandering van de wet en regelgeving en de verplichting om voor 1 oktober een groenbemester te zaaien bieden wij de mogelijkheid om het maisland te schoffelen en onder te zaaien in een werkgang. Hierbij maken wij gebruik van een Landkracht Busa schoffelmachine. De bewerking wordt toegepast vanaf het 4e bladstadium en is uit te voeren totdat de mais dicht staat. Doormiddel van een pneumatische zaaimachine die op de schoffelmachine gemonteerd is kunnen wij graszaad tussen de maisrijen zaaien. Hiervoor gebruiken wij in de meeste gevallen 20 kg Italiaans raaigras. Doordat het gras later in de rij gezaaid wordt zal het geen concurrent van de mais worden en kost het dus geen maisopbrengsten.
Onderzaaien bied de volgende voordelen:
  • Maisplanten worden aangeaard zodat het onkruid tussen de maisrijen verstikt
  • Besparing op gewasbeschermingsmiddelen is mogelijk
  • Zorgt voor meer draagkracht tijdens de oogst
  • Goed ontwikkelde groenbemester levert stikstof en organische stof op
  • verbeterd de structuur van de grond


Gras zaaien
Graszaad zaaien doen wij met twee Swincosem pneumatische zaaimachine's die op een rotorkopeg zijn gemonteerd. De zaaimachines hebben een werkbreedte van 2,5 en 3 meter. De zaaimachine creëert een prima zaaibed en heeft veel graszaaduitlopen. Hierdoor ontstaat snel na opkomst een dichte zode.

Doorzaaien
Het doorzaaien van grasland voeren wij uit met een 6 meter brede Vredo doorzaaimachine. Het grote voordeel van deze machine is dat het graszaad in de grond wordt gebracht. Dit resulteert in een goede opkomst. De combinatie is tevens voorzien van een wiedeg die in de fronthef van de trekker hangt. Tijdens het zaaien wordt gebruikt gemaakt van RTK GPS. Hierdoor kunnen wij zeer precies werken en niet onnodig graszaad verspillen door overlapping. Voor kleinere oppervlakken hebben wij ook nog een 3 meter brede Vredo doorzaaimachine beschikbaar.

Levering zaaizaad/meststoffen
Alle soorten mais en graszaden kunnen wij aan u leveren. Ook kunstmest en granulaatmeststoffen kunnen wij waar nodig leveren.
Direct contact Pekkeriet Dalfsen B.V.
Rietmansweg 5
7722 KK Dalfsen
0529 435 050
info@pekkeriet.nl
Of stel hier meteen uw vraag

Maak eenvoudig een afspraak met ons. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.