Oogsten

Maaien
Voor het grasmaaien hebben wij de beschikking over 2 maaicombinaties. Beide maaicombinaties hebben een werkbreedte van 9 meter. Hiermee is een capaciteit van 5 tot 9 ha per uur mogelijk. De trekkers waarmee het gras gemaaid wordt zijn voorzien van brede banden voor geringe insporing.

Harken
Harken kunnen wij voor u verzorgen met een 9,3 meter brede hark met middenafleg. Groot voordeel is de grote capaciteit en mooie egale wiersen.

Gras hakselen/Inkuilen
Wij kunnen u met drie verschillende inkuilsystemen van dienst zijn. Hiermee kunnen wij voor iedere klant een passende oplossing aanbieding. Ook hebben wij een grote slagkracht die nodig is bij de wisselende Hollandse weersomstandigheden. Voor het grashakselen hebben wij de beschikking over 2 hakselaars. Hierbij hebben wij 4 silagewagens met walsen voor het transport. Indien gevraagd kunnen wij melasse toevoegen aan het gehakselde product. Tevens is het ook mogelijk om een inkuilmiddel aan het gras toe te voegen. Hiervoor maken wij gebruik van bon silage.
Op de hakselaar is het mogelijk om bon silage  in vloeibare vorm en als granulaat toe te voegen. Verder hebben wij de beschikking over twee Schuitemaker Rapide 155 snijwagens en twee Schuitemaker Rapide 660 snijwagen. Hiermee kunnen wij een goedkoper alternatief bieden dan hakselen. Ook bij grastransport over lange afstand is dit een veelgebruikt systeem. Deze wagens hebben een grote capaciteit. Ook kunnen wij BonSilage (in vloeibare vorm) aan het gras toevoegen.

Kuil aanrijden doen wij met shovels of met trekkers. De trekkers zijn uitgerust met Bos grasvorken en een Holaras kuilverdeler. de shovel is voorzien van een Kemp kuilverdeler of een grasvork. Alle aanrijdcombinaties staan op dubbele montering.

Balen Persen
Voor het persen van balen staan wij voor u klaar met onze kuhn ronde balen perswikkelcombinatie. Hiermee kunnen wij met 1 lichte machine uw balen persen en wikkelen. Deze balenpers is voorzien van een foliebindingsysteem. Door dit systeem gebruiken wij geen net maar 100% wikkelfolie om de baal in te binden. De voordelen van foliebinding zijn een strakkere inbinding, betere conservering en één soort afval. Met deze pers kunnen wij balen maken met een diameter van 1,25m.  

Ook kunnen wij uw balen laden en transporteren. Dit doen wij doormiddel van een dubbele klem aan de shovel en een platte wagen.

Mais Hakselen
Voor het oogsten van de mais worden ook beide hakselaars ingezet. De New-Holland hakselaar is voorzien van een 8 rijer bek en de Claas is voorzien van een 6 rijer bek. Voor het transport van de mais beschikken wij over 2 Schuitemaker silagewagens, 2 Dewa silagewagens en 2 silagevrachtwagen. Zowel de Dewa wagens als de silagevrachtwagens zijn beide aangedreven en bieden een uitkomst tijdens natte omstandigheden. voor het transport van de mais over langere afstanden worden de overige vier snijwagens ook ingezet. Daarnaast kunnen wij ook maistransport verzorgen door middel van vrachtwagens.
Direct contact Pekkeriet Dalfsen B.V.
Rietmansweg 5
7722 KK Dalfsen
0529 435 050
info@pekkeriet.nl
Of stel hier meteen uw vraag

Maak eenvoudig een afspraak met ons. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.